יום שני, 13 בספטמבר 2010

גביעוני שוקולד במילוי קרם שוקולד לבן/עיבוד קל מתוך מתוק בלב


טוב, בטח שמתם לב שאני אוהבת מאוד שוקולד, והרבה...
אני יכולה ביום טוב [ולצערי לא חסרים כאלה] לרדת על חפיסת שוקולד לבד ואם זה ממולא תות, אז אני מאושרת.
המתכון הבא דורש מעט התעסקות, אבל הוא כל כך יפה וטעים ששווה לפנות זמן להכין אותו.
להכנת הגביעונים משתמשים במנג'טים קטנים [כמו לכדורי שוקולד], או למי שיש מסיליקון, שהרבה יותר קל למרוח ולחלץ את השוקולד שהתקשה.


החומרים לכ- 20-25 יחידות

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
150 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
1/2 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

ממיסים במיקרוגל או בבן מארי את השוקולד המריר. מורחים בעדינות את המנג'טים בשוקולד בעזרת כפית או מברשת קטנה. חשוב למרוח שכבה אחידה ולא דקה מדי, על מנת שהשוקולד לא יישבר.
מאחסנים את המנז'טים במקרר או במקפיא כשעה.
מקלפים בעדינות את הנייר מהשוקולד ומניחים בכלי הגשה.
מביאים לסף רתיחה את השמנת ושופכים על השוקולד הלבן וממתינים כחצי דקה. מערבבים היטב עד למסה אחידה.
מצננים היטב בטמפ' החדר או במקרר.
מעבירים את השוקולד לשק זילוף וממלאים את גביעוני השוקולד.
מאחסנים במקרר לפחות לשעה.
למראה מושקע יותר, ניתן להמיס מעט שוקולד מריר ולזלוף על השוקולד הלבן.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה