לו היה לי שקל על כל פעם שהפצירו בי לפתוח קונדיטוריה, הייתי היום במצב כלכלי מצויין. אבל כמי שעבדה כמה חודשים בקונדיטוריה ויודעת עד כמה העבודה קשה, ובטח כשצריך לגדל 3 ילדים ולתפעל בית, אני מעדיפה להמשיך בנוהל "אפייה לבית ולסביבה הקרובה".
הפעם הכנתי רולדות נהדרות, קלות להכנה וכמובן טעימות.
החומרים לכ-3 רולדות:
4 כוסות קמח תופח
150 גרם חמאה רכה
גביע יוגורט או 3/4 כוס מיץ תפוזים
כף סוכר
כף ברנדי
2 חלמונים
קורט מלח
למלית:
צנצנת ריבת חלב [500 גרם]
כוס נטיפי שוקולד צ'יפס
1/2 1 כוסות אגוזי לוז או מלך קלויים
אופן ההכנה:
שמים את כל מצרכי הבצק בקערה ולשים לבצק אחיד וגמיש.
צרים מן הבצק כדור, ועוטפים אותו בניילון נצמד. משהים במקרר לפחות 2-3 שעות.
מחממים את התנור לחום בינוני [180 מעלות] ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקיםומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי 1/2 ס"מ.
משטחים על כל עלה ריבת חלב [אם קשה למרוח אותה, אפשר לחמם טיפה במיקרוגל], מפזרים מעל אגוזים ונטיפי שוקולד.
מגלגלים לרולדות, מניחים בתבנית ומברישים בביצה טרופה.
מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים כ-30 דקות עד להזהבה.
מיד לאחר האפייה, חותכים את הרולדות בעודן חמות לפרוסות ברוחב ס"מ.
אפשר כמובן למלא בכל מלית אחרת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה