יום חמישי, 16 בספטמבר 2010

גלילות ריבת חלב עם אגוזים ושוקולד\מתוך אפייה ביתית


לו היה לי שקל על כל פעם שהפצירו בי לפתוח קונדיטוריה, הייתי היום במצב כלכלי מצויין. אבל כמי שעבדה כמה חודשים בקונדיטוריה ויודעת עד כמה העבודה קשה, ובטח כשצריך לגדל 3 ילדים ולתפעל בית, אני מעדיפה להמשיך בנוהל "אפייה לבית ולסביבה הקרובה".

הפעם הכנתי רולדות נהדרות, קלות להכנה וכמובן טעימות.


החומרים לכ-3 רולדות:

4 כוסות קמח תופח
150 גרם חמאה רכה
גביע יוגורט או 3/4 כוס מיץ תפוזים
כף סוכר
כף ברנדי
2 חלמונים
קורט מלח


למלית:

צנצנת ריבת חלב [500 גרם]
כוס נטיפי שוקולד צ'יפס
1/2 1 כוסות אגוזי לוז או מלך קלויים

אופן ההכנה:

שמים את כל מצרכי הבצק בקערה ולשים לבצק אחיד וגמיש.
צרים מן הבצק כדור, ועוטפים אותו בניילון נצמד. משהים במקרר לפחות 2-3 שעות.
מחממים את התנור לחום בינוני [180 מעלות] ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקיםומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי 1/2 ס"מ.
משטחים על כל עלה ריבת חלב [אם קשה למרוח אותה, אפשר לחמם טיפה במיקרוגל], מפזרים מעל אגוזים ונטיפי שוקולד.
מגלגלים לרולדות, מניחים בתבנית ומברישים בביצה טרופה.
מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים כ-30 דקות עד להזהבה.
מיד לאחר האפייה, חותכים את הרולדות בעודן חמות לפרוסות ברוחב ס"מ.

אפשר כמובן למלא בכל מלית אחרת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה