יום רביעי, 22 בספטמבר 2010

פטיפור שוקולד תפוז\עיבוד מתוך מתוק בלב


קינוח מרשים וטעים מאוד הנראה מורכב, אך למעשה הוא קל למדי ולא מסובך.

כשממיסים שוקולד במיקרוגל חשוב להפעיל תחילה את המיקרוגל ל-30 שניות, לבדוק ע"י ערבוב קל ואם השוקולד עדיין לא נמס להפעיל ל-30 שניות נוספות, לבדוק ואם יש צורך לחזור על הפעולה.
אם בוחרים להמיס בבן מארי עושים כך: מניחים סיר על הכיריים עם מים עד רבע מגובהו. מניחים עליו סיר נוסף, אך חשוב שהסיר העליון לא ייגע במים שנמצאים בסיר התחתון. מערבבים את השוקולד עד להמסה מוחלטת.


החומרים לקראנץ':


100 גרם שוקולד מריר
3 כפות חמאת בוטנים
2 כפות דבש
1.5 כוסות פצפוצי אורז או קינואה


החומרים למוס שוקולד תפוז:

150 גר' שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה
3 כפות ליקר תפוזים
50 גר' אגוזים טחונים
כף גרידת תפוז


לציפוי

50 גר' שוקולד מריר
כף שמן


אופן הכנת הקראנץ':

מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה. מימיסים את השוקולד במיקרוגל או בבן מארי, מוסיפים את חמאת הבוטנים והדבש ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את פצפוצי האורז ומעבירים לתבנית. משטחים את התערובת בשכבה אחידה ומעבירים למקפיא.

אופן הכנת המוס:

ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומוסיפים גרידת תפוז, אגוזים טחונים וליקר. מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
מקציפים את השמנת ומקפלים לתערובת השוקולד.
משטחים על תחתית הקראנץ' ומעבירים למקפיא.

אופן הכנת הציפוי:

ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר ומוסיפים את השמן. מערבבים היטב.
מזלפים בצורת שתי וערב על המוס ומעבירים למקרר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה