מי לא אוהב כדורי שוקולד שיקום.
הפעם כדורי השוקולד עוברים שדרוג קל, ובמקום ציפוי הקוקוס הרגיל הם צופו בשוקולד מריר ועוטרו בשוקולד לבן.
כדורי השוקולד מתאימים לכל זמן מכיוון שאינם חלביים.
חומרים לכ-60 כדורים
200 גרם אגוזים או שקדים טחונים
1/2 קילו ביסקוויטים טחונים
1/2ס שמן [100 מ"ל]
1/2 כוס סוכר [100 גרם]
כף אבקת קפה נמס
4 כפות קקאו
2-3 כפות ליקר שקדים או שוקולד
כוס מים [120-180מ"ל]
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
לעיטור:
30 גרם שוקולד לבן פרווה
אופן ההכנה:
אם משתמשים בשקדים קולים אותם 4-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או בתבנית יבשה עד להזהבה קלה. את האגוזים אין צורך לקלות.
מערבבים את האגוזים והשקדים עם שאר הרכיבים חוץ מהמים.
יוצקים חצי כוס מים ומערבבים ורק אם הבצק אינו מתאחד מוסיפים עוד מים. מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ.
ממיסים את השוקולד והשמן במיקרוגל או בבן מארי עד לקבלת קרם אחיד.
טובלים בעדינות כל כדור שוקולד בציפוי השוקולד. אני מצאתי שהכי נוח להשתמש במזלג ולהמתין כשתי שניות שהעודפים ינזלו לקערית הציפוי.
מניחים את הכדורים ברווחים על מגש, ומכניסים למקרר עד להתקשות השוקולד.
ממיסים את השוקולד הלבן. אם ממיסים במיקרוגל יש להיזהר ולחמם 20 שניות בכל פעם כי יש לו נטייה להישרף. מעבירים לשקית ניילון ומקשקשים על הכדורים כראות עיניכם.
[ניתן להכניס את השוקולד הלבן לשקית, לקשור היטב ולהניח בתוך כוס מים רותחים עד להמסה אחידה].
הפעם כדורי השוקולד עוברים שדרוג קל, ובמקום ציפוי הקוקוס הרגיל הם צופו בשוקולד מריר ועוטרו בשוקולד לבן.
כדורי השוקולד מתאימים לכל זמן מכיוון שאינם חלביים.
חומרים לכ-60 כדורים
200 גרם אגוזים או שקדים טחונים
1/2 קילו ביסקוויטים טחונים
1/2ס שמן [100 מ"ל]
1/2 כוס סוכר [100 גרם]
כף אבקת קפה נמס
4 כפות קקאו
2-3 כפות ליקר שקדים או שוקולד
כוס מים [120-180מ"ל]
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
לעיטור:
30 גרם שוקולד לבן פרווה
אופן ההכנה:
אם משתמשים בשקדים קולים אותם 4-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או בתבנית יבשה עד להזהבה קלה. את האגוזים אין צורך לקלות.
מערבבים את האגוזים והשקדים עם שאר הרכיבים חוץ מהמים.
יוצקים חצי כוס מים ומערבבים ורק אם הבצק אינו מתאחד מוסיפים עוד מים. מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ.
ממיסים את השוקולד והשמן במיקרוגל או בבן מארי עד לקבלת קרם אחיד.
טובלים בעדינות כל כדור שוקולד בציפוי השוקולד. אני מצאתי שהכי נוח להשתמש במזלג ולהמתין כשתי שניות שהעודפים ינזלו לקערית הציפוי.
מניחים את הכדורים ברווחים על מגש, ומכניסים למקרר עד להתקשות השוקולד.
ממיסים את השוקולד הלבן. אם ממיסים במיקרוגל יש להיזהר ולחמם 20 שניות בכל פעם כי יש לו נטייה להישרף. מעבירים לשקית ניילון ומקשקשים על הכדורים כראות עיניכם.
[ניתן להכניס את השוקולד הלבן לשקית, לקשור היטב ולהניח בתוך כוס מים רותחים עד להמסה אחידה].
שומרים במקרר עד להגשה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה