יום שני, 13 בספטמבר 2010

רולדות במלית ריבה בציפוי שוקולד/מתוך מתוק בלב


קינוח קל להכנה, טעים ומרשים מאוד לאירוח.
פורסים רולדה שאפיתם בקלי קלות ומזלפים עליהן שוקולד למראה מגרה ומזמין.
יתרונן של רולדות אלה שהן מתאימות לקינוח אחרי ארוחה בשרית מאחר שאין בהן רכיבים חלביים.


החומרים ל- 30 יחידות:

3 ביצים

2/3 כוס סוכר [כ-130 גרם]
2/3 כוס קמח [כ-100 גרם]
כפית תמצית וניל
כף שמן

למלית:

מיכל מלית ריבה [400 גרם]

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר
כף שמן


אופן ההכנה:

מרפדים תבנית אפייה בגודל 30X40 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן או במרגרינה מומסת.
מחממים תנור לחום בינוני [180 מעלות].
מקציפים את הביצים והסוכר במשך 7-8 דקות, עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח מאוד. מוסיפים את הקמח, תמצית הווניל והשמן ומערבבים בעדינות ובתנועות עטיפה עד שהתערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית ומחליקים אותה. חשוב למרוח בשכבה אחידה.
אופים 10-15 דקות, עד שפני העוגה מוזהבים.
מוציאים את העוגה, ממתינים 2 דקות ואז מגלגלים אותה עם נייר האפייה לכל אורכה בעדינות. מקרררים לחלוטין.
כשהרולדה קרה, פותחים אותה בעדינות על מגש או משטח עבודה ובזהירות מקלפים את הנייר.
מורחים מלית ריבה [אם היא קשה למריחה, ניתן לחמם אותה מעט במיקרוגל].
מגלגלים שוב בזהירות לרולדה מהודקת ופורסים פרוסות בעובי ס"מ.
ממיסים 100 גרם שוקולד ושמן במיקרוגל או בבן מארי עד לקבלת קרם אחיד.
מזלפים בצורה חופשית שוקולד על צד אחד של הפרוסה ומניחים להתייבש כחצי שעה על מגש או רשת.
לאחר שהציפוי התקשה חוזרים על הפעולה בצדה השני של הפרוסה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה