יום חמישי, 16 בספטמבר 2010

עוגת שמנת ושקדים/מתוך מאכלים חלביים


עוגה קלילה, לא מתוקה מאוד ובטעם שמנת מעודן.


החומרים לבצק:

2 כוסות קמח
100 גרם חמאה
ביצה
שקית סוכר וניל
3 כפות מים


חומרים למלית:

100 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים מופרדות
2 גביעים שמנת חמוצה
3/4 כוס [150 גרם] שקדים קלויים וטחונים
כפית תמצית וניל


אופן הכנת הבצק:

שמים במעבד מזון או בקערת המיקסר את הקמח והמרגרינה ומערבבים לתערובת פירורית אחידה. מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים מעט ככל האפשר לכדור בצק.
משטחים שני שליש מהבצק בתבנית פאי מס' 24, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה. את השליש הנותר של הבצק מרדדים לעובי של כחצי ס"מ ומניחים בתבנית אפייה.
מחממים את התנור לחום בינוני ואופים את הקלתית הקפואה כ-15 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים. אופים את הבצק הנוסף 10-15 דקות עד להזהבה ומצננים.


אופן הכנת המלית:

מקציפים חמאה ו-1/2 כוס סוכר לקרם חלק. מוסיפים חלמונים וממשיכים להקציף.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמנת, שקדים ותמצית וניל ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב ותוך כדי הקצפה מוסיפים את יתרת הסוכר בפעמיים ומקציפים דקה נוספת.
מקפלים את הקצף לתערובת השמנת.
יוצקים את המלית לתוך קלתית הבצק האפויה. מגררים לפירורים את הבצק שנשמר ומפזרים על המלית.
מעבירים למקרר לשעתיים לייצוב העוגה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה