אחד המאכלים המככבים אצלי כמעט כל שישי הוא המאכל הזה. השמחה שנפרשת על פני הבנים שלי כשהם מגלים ששוב הכנתי את עלי הגפן מדרבנת אותי להכין אותם שוב ושוב.
להכנת המתכון אני משתמשת בעלי גפן באריזה של " ווילי פוד". ניסיתי בעבר להשתמש באלה שנמכרים בצנצנת, אבל הקושי לחלץ מהצנצנת את עלי גפן ובדרך לאבד לא מעטים מביניהם הביאו אותי לחפש מקור אחר ולשמחתי האריזה של "ווילי פוד", נוחה ועלי הגפן יוצאים אחד אחד.
אם החלטתם להשתמש בעלי גפן טריים, מרככים אותם תחילה במים רותחים.
החומרים:
עלי גפן לפי כמות המלית
2 תפו"א חתוכים לפרוסות בעובי ס"מ
מים רותחים לכיסוי
1/2 כפית מלח
1/4 כוס שמן
החומרים למלית:
2 כוסות אורז
1 בצל קצוץ דק
1/2 חבילה שמיר קצוץ
1/2 חבילה עלי נענע קצוצים
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס שמן
1/4 כפית מלח
1/2 מיץ לימון
2 כפות שום כתוש
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה ומעבירים לקערה. שוטפים את האורז פעמיים ומוסיפים לקערה. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים.
מניחים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה.
במרכז כל עלה גפן מניחים מעט מלית, מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים כלפי מעלה.
מניחים בצפיפות על תפוחי האדמה, כאשר צד הסגירה של העלה כלפי מטה.
ממיסים מלח בכוס מים רותחים, מוסיפים שמן ושופכים לסיר.יוצקים מים רותחים עד לכיסוי ומניחים צלחת הפוכה על העלים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים עד לספיגת כל הנוזלים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה