יום רביעי, 22 בספטמבר 2010

לבבות קראנץ' ושוקולד\מתוך מתוק בלב עם עיבוד קל


כפי שאולי שמתם לב אני מכינה הרבה מתכונים מתוך הספר "מתוק בלב" של אביגיל מייזליק. כל המתכונים מתוך הספר הם פרווה ונותנים מענה לכל אותם אלה שרוצים להכין קינוחי פרווה, אך לא פחות חשוב שיהיו מרשימים וטעימים.
מכיוון שלארוחות החג אצל הוריי אין אפשרות להביא קינוח חלבי, אני משתמשת הרבה במתכונים מתוך הספר. כמובן שלכל קינוח ניתן למצוא תחליף חלבי [וכמובן טעים יותר] לרכיבים שבמתכון.
נתקלתי בספר באחד משיטוטיי בחנות "צומת ספרים". הספר נמכר במחיר מגוחך של 20 ש"ח וכחובבת ואספנית של ספרי מתכונים כמובן שמיהרתי לרכוש אותו.
בספר ישנם מתכונים רבים, שמרביתם קלים להכנה וכמעט לכולם מצורפות תמונות מגרות. אני נוהגת לא מעט פעמים לעשות שינויים קלים במתכון לפי העדפותיי ולפי טעמי.
המתכון הבא הוא אחד היפים שהכנתי והמחמאות שקיבלתי היו שוות את העבודה הקצת מורכבת.
תזדקקו לשקף שניתן למצוא בכל חנות למוצרי כתיבה וחותכן בצורת לב. ניתן כמובן להשתמש בחותכן באיזו צורה שתרצו.


החומרים לקראנץ':

200 גר' שוקולד מריר
4 כפות אבקת נוגט [ניתן להשיג בחנויות המוכרות מוצרים לאפייה]
4 כפות דבש
100 גר' אגוזי מלך גרוסים גס


החומרים למלית:

1 שמנת מתוקה
50 גר' אגוזים טחונים


ללבבות שוקולד:

100 גר' שוקולד מריר


אופן הכנת הקראנץ':

מרפדים תבנית 20X30 בנייר אפייה.
ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל ומוסיפים נוגט, דבש ואגוזים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
משטחים את התערובת בתבנית ומעבירים להקפאה.

אופן הכנת לבבות השוקולד:

ממיסים את השוקולד ומורחים אותו בשכבה בעובי של 3-4 מ"מ. מניחים לו להתקרר ולהתקשות אך לא לגמרי אחרת לא ניתן יהיה לקרוץ צורות והשוקולד יישבר.
להמתין 10-15 דקות, לנסות לקרוץ עם החותכן ואם לא להמתין עוד קצת. ניתן להעביר לזמן קצר למקרר ולבדוק.
את הלבבות שקרצתם מעבירים למקרר לפחות לרבע שעה.
את השוקולד שנותר שומרים בשקית ניילון קשורה במקרר ומשתמשים במתכון הדורש שוקולד מומס [גם אם הוא בתוספת של מרכיבים נוספים, הוא פשוט יותר טעים].

אופן הכנת המלית:

מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוכה את האגוזים.


ההרכבה:

מוציאים את הקראנץ' מהמקפיא וממתינים כמה דקות שיתרכך מעט. קורצים לבבות ומניחים על מגש.
מזלפים קצפת ומניחים מעל לב שוקולד.
עם הקרם הנותר מזלפים כוכב באמצע הלב.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה